Skuttunge SK 2

Efter Seriepremiären, Referat: Ärentuna SK - Skuttunge SK 2

Söndagen den 7:e maj 2017 - dagen då Ärentuna SK gjorde comeback i seriesystemet på seniornivå efter några år med avsaknad av herrlag. Det var - med just denna avsaknad i åtanke och en längtan efter ett nytt herrlag under ett par års tid - inte speciellt förvånande att hemmapremiären mot Skuttunge SK 2 lockade en stor publik och många Ärentunabor till Ärentuna IP.

Första Halvlek
Matchen inleds med att vi har avsparken och det märks redan efter ett par minuter att Skuttunge försöker slå längre bollar på en snabb och stark forward medan vi försöker spela oss framåt längst marken. Det är dock Skuttunge som kommer att ta ledningen med 0-1 efter 12 minuter spelat i samband med en tilltrasslad situation.

Vi försöker fortsättningsvis att spela oss framåt och skapar även ett par bra lägen där bland annat Henrik Wahlström och Henrik Helin har varsina fina lägen att kvittera utan lycka, samtidigt som Viktor Käll faktiskt lyckas trycka in bollen i mål, men får det underkänt av oklar anledning och resultatet efter den första halvleken förblir därmed 0-1.
Andra Halvlek
Den andra halvleken drar igång och trots att vi faller in i Skuttunges spel med långa bollar fram och tillbaka och snålt med bollinehav för våra mittfältare så lyckas kapten Christer Fredriksson hitta en framrusande Jonas Ljungberg på vänsterkanten som i sin tur inte gör något misstag och sätter bollen högt upp mot det bortre krysset och kvitterar till 1-1 efter 52 minuter spelat av matchen.

Efter målet förändras tyvärr inte matchbilden, utan det är Skuttunge som får spelet dit dem vill med sina svepande bollar från mittbackarna upp mot deras forward och det är något de får resultat utav i den 67:e matchminuten sedan Oscar Kjellin gör en fin räddning på när de kommer 2 mot 1 men han lyckas dessvärre inte hålla bollen utan en framstörtande Skuttunge-spelare trycker in returen till 1-2. Endast några minuter senare, med 74 minuter av matchen spelat kommer även nästa kalldusch när Skuttunge efter en ny tilltrasslad situation får in bollen i mål på nytt och ökar på sin ledning till 1-3.

Tre minuter senasre tänds dock hoppet för oss igen då Simon Gustafsson blir neddragen i straffområdet och vi blir tilldömda en straff samtidigt som den skyldige Skuttunge-spelaren åker på sitt andra gula kort och blir utvisad. Straffen i sig tar Jesper Lindeberg hand om och trycker in 2-3 med 77 minuter spelat.
Vi fortsätter trycka på för ett kvitteringsmål efter reduceringen med efter 82 minuter spelade så är det istället Skuttunge - som efter ytterligare en tilltrasslad situation - köttar in bollen i mål och därmed åter ökar på ledningen till 2-4. Detta är dock inget som får oss att lägga oss ned och ge upp, utan vi fortsättar lyfta upp laget i jakten på en reducering, en reducering som även kommer genom Christer Fredriksson med några minuter kvar av matchen. Närmare än 3-4 kommer vi dessvärre inte trots några tappra försök att även få till en kvittering och det är Skuttunge som får med sig samtliga tre poäng.

3-4 är ett resultat som undertecknad tror att Skuttunge är mer än nöjda med då resultatet lika bra kunde ha varit det omvända. Kort sumerat så var det i första hand en ineffektivitet utan dess like från vår sida samt det faktum att Skuttunge gjorde mål på de få lägen de skappade som fällde avgörandet i deras favör. Trots förlusten så finns det mycket positivt från matchen som vi tar med oss inför fortsättningen och i första hand lördagens match mot FC Kraftleden borta i Bålsta.

Avslutningsvis vill vi även tacka de supportrar som dök upp och stöttade laget samt de eldsjälar som bidrog och hjälpte till med saker runt omkring matchen! Vi hoppas att ni fortsätter dyka upp på matcherna fortsättningsvis också!